Het NLP “ik ga zo over de rooie” monster

Het NLP "ik ga zo over de rooie" monster

Het NLP “ik ga zo over de rooie” monster

De kern van NLP draait om het goed beheersen van je emoties. Dat betekent geenszins dat je je nooit slecht mag voelen. Als er nare dingen in je leven gebeuren, zoals bijvoorbeeld het verlies van een geliefde, dan is het prima om je daar slecht over te voelen en te rouwen. Waar het om gaat is dat een NLP trainer in staat is om zijn emoties zo in te zetten dat het past bij de gelegenheid. Meestal betekent dat dat de NLP trainer ervoor kiest om zich goed te voelen, blij te zijn en positief in het leven te staan. Maar een goed opgeleide NLP trainer is ook in staat om negatieve emoties te gebruiken, omdat er genoeg gelegenheden zijn waarbij een negatieve emotie helpt om de zaak de goede kant op te krijgen.

Wat echter nooit mag gebeuren, is dat een NLP trainer over de rooie gaat. Dan is er namelijk sprake van emoties die slecht worden beheerst. Zo’n NLP trainer is het NLP “ik ga zo over de rooie” monster. Iemand die zelf slecht in staat is om zijn eigen emoties te beheersen, is meestal ook er erg slecht in om andere mensen te leren om goed met hun eigen emoties en gevoelens om te gaan.

Wat dit NLP monster nog groter maakt, is als het over de rooie gaan gebeurt in situaties waarin er amper aanleiding is om over de rooie te gaan. Over de rooie gaan, is nooit goed, maar als het gebeurt in omstandigheden waar ook verschrikkelijke dingen gebeuren, dan is het onhandig, maar vooruit dan maar. Dan is er sprake van een relatief klein NLP monster. Helaas gebeurt het veel vaker bij verdacht veel NLP trainers dat zij over de rooie gaan terwijl er helemaal of praktisch niets aan de hand is. Dat is ronduit slecht en maakt het tot een groot NLP monster.